Penne integrale cu legume si sos de branza…


Au trecut fix 2 luni de cand n-am mai scris pe blog, dar ma bucur sa constat ca tot au mai trecut oameni pe aici. Ultima reteta la care lucram in urma cu 2 luni era tortul pe care l-am facut pentru tata. N-am avut o vreme acces la pozele pe care le-am facut atunci si mai apoi n-am avut timp. Intre timp au trecut 40 de zile de cand tata nu mai e si nu stiu daca si cand am sa mai public reteta aceea.

N-am gatit mult in ultimul timp, dar am totusi retete noi, plus destule mai vechi nepublicate inca. Reteta aceasta am facut-o chiar aseara. Am mai zis de multe ori ca imi plac pastele si as manca non stop, dar sigur ca asta nu se poate. Incerc totusi sa fac si variante mai putin criminale pentru silueta. Varianta de fata sper ca se incadreaza la aceasta categorie.

Am ales pentru pastele astea o ceapa rosie, 2 morcovi, un dovlecel si niste ciupercute. Am mai avut si jumatate de capatana de usturoi.

Am pus tigaia la incins si niste ulei de masline pentru gatit in ea. Ceapa am taiat-o rondele si usturoiul micut. Le-am tinut pe foc vreo 2 minute sa se inmoaie.

Dupa ce s-au inmuiat am adaugat morcovii taiati rondele si ciupercile taiate feliute.

Dupa ce ciupercile au eliminat din apa am adaugat feliile de dovlecei.

Dupa o vreme am pus si 200 gr de branza cremoasa si 100 ml de vin alb. Chiar inainte sa adaug pastele am taiat marunt si vreo 10 frunze de busuioc din ghiveciul cel nou si le-am adaugat in tigaie.

Am fiert 200 gr de penne integrale in apa cu un strop de ulei cu 2 minute mai putin decat timpul de pe cutie. Le-am scurs si le-am adaugat in tigaie sa se combine aromele.

Dupa inca 2 minute pe foc au fost gata. Am pus in farfurii si am presarata niste branza pentru paste deasupra.

M-am jucat un pic cu aparatul cel nou si apoi am mancat cu pofta.

Au fost tare bune. Sper sa le incercati si sa va placa!

3 comentarii la “Penne integrale cu legume si sos de branza…

Lasă un comentariu